Bewaaradvies

VERSE NOTEN & zuidvruchten

Een paar tips om de Verse Noten te bewaren.
Aangezien de Noten en Zuidvruchten natuurproducten zijn, kunt u na het opvolgen van onderstaande tips zo lang mogelijk van de verse noten en zuidvruchten blijven genieten!

Gebrande notenpinda’s en mixen
Wij verpakken de producten in luchdichte bakjes, zo blijven de producten vers! Het is heel belangrijk dat er geen lucht bij komt. Afgesloten in de bakjes blijven de gebrande noten ten minste 4 weken echt lekker. Hierna kunt u dit zelf beoordelen op smaak. Na het openen van het bakje kunt u dit weer goed afsluiten. Ook kunt u de noten goed bewaren in een afgesloten trommel of bus. Het bederven is bijna onmogelijk, hooguit kan het zacht worden door te lang bewaren, maar dit levert absoluut geen gezondheidsgevaren op. Gebrande noten hoeven niet gekoeld bewaard te blijven.

Ongebrande en onbewerkte producten
Noten, zaden en pitten bevatten van nature veel (onverzadigde) olie. De ongebrande variant dient u daarom, goed afgesloten in bijv. een plastic bewaardoosje, in de koelkast te bewaren. Zo is de kans op het naar buiten treden van de olie minimaal, men noemt dit ook wel ranzig worden van de noten. U kunt de producten op deze manier tot een jaar lang echt lekker houden. Om schimmel te weren dient u het afgesloten in de koelkast te bewaren!

Chocolade producten
Choclade producten bewaart u het beste op een koele en donkere plaats, in ieder geval uit de warmte en de zon.

Gedroogde zuidvruchten en healthfood producten
Bij voorkeur bewaart u deze gekoeld, goed afgesloten.

Rijstcrackers
Voor rijstcrackers is het te allen tijde erg belangrijk dat u deze goed afgesloten en droog bewaard. Rijst is erg vatbaar voor vocht en bij het aantrekken hiervan kunnen ze zacht worden.

Alle prodcuten kunt u het beste in een bakje bewaren maar nooit in een te groot bakje. Als er teveel lucht bij zit, is dit niet goed voor het product en dit zal de kwaliteit kunnen beinvloeden.

olijfolie en azijn

De olijfolie en azijn die u bij ons in flessen koopt kunt het beste op een donkere en koele plaats bewaren, maar niet in de koelkast.

Als de olie op een te koude plaats bewaard wordt zullen er vlokken in de olie veschijnen. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit van de olijfolie. Zodra deze weer op kamer temperatuur is verdwijnen de vlokken vanzelf.

De olijfolie en azijn zijn zeker tot een jaar na aankoop goed van smaak.

Zorg ervoor dat de olie en azijn in de flessen niet in aanraking met water komen, dit heeft snelle(re) bederf van de producten tot gevolg.

Koffie en thee

Koffie

Vers gebrande koffie is natuurlijk het lekkerste! De tht op de verpakkingen gelden voor het bewaren van de koffie in de zakken waarin u ze heeft gekocht. Indien u de koffie droog en koel in een luchtdichte verpakking bewaard kunt u hier nog veel langer gebruik van maken. Let wel, de kwaliteit zal wel iets achteruit gaan naarmate ze langer bewaard wordt.

Indien u de bonen vlak voor het zetten van de koffie maalt geniet u natuurlijk van de meest verse vorm van de koffie!

Thee

Ook thee kunt u het beste droog en koel in een luchtdichte verpakking bewaren. Liever niet in het volle licht bewaren.